Jeśli chcesz otworzyć nową piekarnię lub jesteś już właścicielem, z pewnością potrzebujesz mieć na kuchni szeroką gamę urządzeń piekarniczych.
Odpowiedniej jakości sprzęt powinien być efektywny, ułatwiać produkcję wypieków, a także wyróżniać się trwałością i niezawodnością, aby przetrwał wiele lat w dobrym stanie. W sprzedaży znajdziemy wiele różnorodnych maszyn i urządzeń do produkcji ciasta, a także pieczenia gotowych wyrobów, jakie oferuje twoja piekarnia.
Wyposaż swoją piekarnię w linie do produktów francuskich
Zanim zakupisz nowy sprzęt, musisz pomyśleć o rodzaju piekarni, którą chcesz prowadzić, jakie produkty chcesz oferować swoim klientom. W ten sposób określisz, jakie maszyny będą potrzebne, jaki rodzaj mieszarki do ciasta wybierzesz, jaką kupisz dzielarkę do ciasta, jaka wielkość pieca pozwoli na wydajną produkcję każdego dnia. W sprzedaży znajdziemy różnorodny sprzęt dla piekarni czy cukierni, aby zaspokoić potrzeby wyposażenia, od form do pieczenia chleba i mikserów po dzielarki do ciasta, ruszty do piekarników, silosy, wodomierze, linie do produktów francuskich i wiele innych urządzeń, które ułatwiają produkcję wypieków.
Niezależnie od tego, czy jesteś właścicielem małej firmy, który dopiero zaczyna, czy też masz dużą piekarnię, ulepszenie obecnego sprzętu jest dobrym rozwiązaniem, aby oferować klientom różnorodne produkty, a także usprawnić pracę. Z ciasta francuskiego wytwarza się wiele produktów śniadaniowych i nie tylko, jak rogaliki, drożdżówki, kieszonki z nadzieniem, można uzyskać z takiego ciasta wyroby słodkie lub słone. Popularne na całym świecie ciasto francuskie wyróżnia się lekką, łuszczącą się konsystencją i maślanym smakiem.
Produkcja wyrobów z ciasta francuskiego wymaga mieszania, ugniatania, laminowania, krojenia, formowania, garowania, pieczenia, chłodzenia i pakowania, zatem jest to proces dość czasochłonny i skomplikowany. Dla spójnej, zautomatyzowanej produkcji oznacza to, że warto wykorzystać w piekarni czy cukierni dedykowane linie do produktów francuskich. Jest to duże ułatwienie produkcji wyrobów z ciasta francuskiego, którego obróbka jest czasochłonna i dość trudna, jeśli chodzi o wagę i wygląd końcowego wypieku.