Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak restauracje robią swoje jedzenie? Próbowałeś skopiować jedzenie swojej ulubionej restauracji w domu? Ten artykuł pomoże Ci lepiej identyfikować składniki potraw i efektywnie wykorzystywać je we własnych, domowych posiłkach.
Gotowanie może być przyjemną czynnością dla każdego.Nie należy gotować makaronu w wodzie z olejem. Kiedy dodasz olej do wody, w której gotujesz makaron, sos nie przywiera do makaronu. Pozostawiając olej, możesz wrzucić makaron do sosu, a on się do niego przylgnie.Jeśli chodzi o gotowanie, dobrym nawykiem po przygotowaniu czosnku jest energiczne pocieranie rękami zlewu ze stali nierdzewnej przez około 30 sekund. To usunie niechciany zapach z twoich rąk. Pranie ich w mniej niż 30 sekund nie usunie całego zapachu.Grzyby szybko się odbarwiają i nie wyglądają zbyt apetycznie, gdy je podajesz. Możesz zapobiec przebarwieniom, postępując zgodnie z tą techniką. Wyciśnij sok z ćwiartki cytryny na ręcznik papierowy i przetrzyj nim nakrętkę każdego grzyba. To czyści grzyb i zapobiega zmianie jego oryginalnego koloru.Jeśli planujesz przyprawiać jedzenie, które zamierzasz zrobić, spróbuj dodawać przyprawy etapami. To wydobędzie najwięcej smaku i pomoże ci dodać przyprawy do wybranego jedzenia. Dodaj przyprawy do żywności, aby zmaksymalizować jej atrakcyjność i smak.Spinner do sałatek może być świetnym dodatkiem do Twojej kuchni. Pomoże odwirować wodę z sałaty, aby sałatki nie były rozmoczone i opadające. Spinnery do sałatek są niedrogie i można je znaleźć w większości dyskontów. Są również małe, dzięki czemu można je łatwo przechowywać.Smakuj jedzenie podczas gotowania. Degustacja jedzenia to prosta i przyjemna rzecz. Może też naprawdę poprawić efekt końcowy. Dzięki ciągłemu smakowaniu jedzenia podczas gotowania, lepiej zrozumiesz jego przebieg. Jeśli potrzebuje czegoś więcej, jest bardziej prawdopodobne, że to złapiesz i naprawisz.Możesz uniknąć lepkiego ryżu, usuwając skrobię.
W tym celu umyj ryż kilka razy, aż woda z ryżu będzie krystalicznie czysta.
Usuń całą wodę i pozostaw ryż na 20 minut. Dodanie kilku kropel cytryny do wody przed gotowaniem również pomaga oddzielić ziarna.Niezawodny sposób na klarowanie masła. Na małym ogniu w rondlu z grubym dnem roztop kilka pałeczek masła. Gdy zobaczysz pianę na górze, stałe cząstki na dole i klarowny żółty płyn pomiędzy nimi, zdejmij patelnię z ognia. Zbierz piankę z wierzchu i przecedź sklarowany płyn do pojemnika, pozostawiając suche części mleka.Jeśli chodzi o gotowanie, upewnij się, że nie używasz składników, które są oczywiście szkodliwe dla twojego zdrowia lub zdrowia innych. Jest to ważne, ponieważ Twoja dieta jest jednym z najważniejszych sposobów kontrolowania własnego zdrowia i dobrego samopoczucia.Zmielony czosnek możesz przygotować wcześniej, aby był gotowy do użycia. Po prostu zmiel czosnek jak zwykle i rozłóż na małej patelni. Zamroź tę patelnię, aż czosnek zacznie twardnieć, po czym wyjmij go i pokrój w kostkę. Umieść te kostki w plastikowej torbie i przechowuj w zamrażarce. Kiedy podsmażasz warzywa lub przygotowujesz jedzenie później, możesz użyć kostki lub dwóch tego przygotowanego mielonego czosnku. Ciepło z patelni roztopi czosnek, a rezultatem jest szybki i łatwy czosnek o świeżym smaku.Jesteś na dobrej drodze, aby zostać wspaniałym szefem kuchni. Pozwól swojej kreatywności przejąć kontrolę i eksperymentuj z nowymi smakami, składnikami i przepisami na wszystkie posiłki. Świat jest twoją ostrygą, jeśli chodzi o to, co możesz od teraz gotować!