Przechowuj owoce i warzywa w odpowiedni sposób

Przechowywanie to ważna funkcja marketingowa, która polega na przechowywaniu i zabezpieczaniu towarów od momentu ich wyprodukowania do momentu, gdy będą potrzebne do sprzedaży lub konsumpcji.

Właściwe przechowywanie w chłodniach i magazynach zapewnia ciągły przepływ towarów na rynku, dzięki czemu konsumenci mają dostęp do świeżych warzyw i owoców przez cały rok.

Przechowuj owoce i warzywa w odpowiedni sposób

Przechowywanie w chłodniach to owoce i warzywa dostępne przez długi czas

Właściwie przechowując owoce i warzywa chronimy jakość produktów łatwo psujących się i półtrwałych przed pogorszeniem ich jakości, wyglądu, walorów smakowych. Niektóre towary mają również sezonowy popyt, dlatego aby sprostać temu zapotrzebowaniu, niezbędna staje się ciągła produkcja i przechowywanie w chłodniach. Pomaga to w stabilizacji cen poprzez dostosowanie popytu i podaży. Jedną z najważniejszych zalet przechowywania produktów w chłodni jest to, że pozwala to zaoszczędzić dużo pieniędzy. Ponieważ chłodnie utrzymują psucie się i straty produktów na minimalnym poziomie, są korzystne ze względów finansowych.

Owoce i warzywa przechowuje się w kontrolowanej atmosferze, dzięki czemu nie dojrzewają one zbyt szybko i można je magazynować przez długi czas. Wilgotność odgrywa ważną rolę, a większość systemów chłodniczych ma ustawienia umożliwiające utrzymanie odpowiedniej kontroli temperatury. Owoce sezonowe, które można wyprodukować tylko w określonej liczbie miesięcy, mogą przetrwać dłużej dzięki przechowywaniu w chłodniach z kontrolą temperatury, wilgotności oraz powietrza. W ten sposób można je sprzedawać przez długi czas.

Możesz przeczytać więcej o przechowywaniu śliwek na stronie https://fruitsmart.pl/przechowywanie-sliwek/. Chłodnia oferuje łatwo dostępne regulatory temperatury, które można stosować do różnych rodzajów produktów, takich jak owoce, warzywa, leki. Systemy chłodnicze można dostosować i wyposażyć w regulatory temperatury, które można zdalnie monitorować i zmieniać. W ostatnich latach nastąpiło wiele zmian w technologii przechowywania w chłodniach, a jednym z nich jest magazynowanie sterowane gazem, które utrzymuje ciśnienie na poziomie 0,8 bara, co pozwala zaoszczędzić dużo energii.